Rólunk

 

                                             index

Hálás vagyok mert azt csinálhatom amit szeretek, így sok-sok szeretetet és mosolyt adhatok Önöknek!

Mi más lehetne egy vendéglátó küldetése mint az, hogy néhány napra vagy néhány hétre otthont varázsoljon a betérőnek, ezért a vendégházunk biztosította kényelmet megtoldjuk egy mosollyal, egy kedves szóval, vagy éppen egy házi ízzel! Nem véletlen a mottónk: “Vendégként érkezik, barátként búcsúzik.” 

Homoktövis vendégház működését 2013 őszén kezdte meg Fenyőfőn. Budapesten éltem életem 40 évét. A vonzalom ezzel a csodálatos vidékkel, gyermekkorom óta tart. Édesapám bakonyi születésű volt, ezért sokszor jártuk ezeket a csodálatos hegyeket, völgyeket. Főként gyermekeim nyugodt felnövekedése és fontos értékek megtapasztalása érdekében költöztünk el a fővárosból.  Kirepülésük után sem szerettünk volna elhagyni a vidéket, ezért úgy gondoltuk, hogy szállást adhatunk hasonló érdeklődésű embereknek, akik szeretik a természetet, a vidék különleges hangulatát, szeretnek jókat beszélgetni, pihenni, kirándulni, jó ízeket enni, gyógynövényeket gyűjteni, gombát szedni, közös programokon részt venni a faluban, szóval minden olyasmit tenni ami kizökkenti az embert a szürke hétköznapok forgatagából és feltölti jó időre energiával. Száz szónak is egy a vége, nagyon sok szeretettel várunk minden olyan pihenni vágyó családot, baráti kört, házaspárt, nyugdíjas embereket, vagyis mindenkit, akik szeretnének egy hangulatos családi fészekben eltölteni egy pár napot. 

FENYŐFŐ

Csendes, jó levegőjű falu a Bakony átlagosan 270 méteres magasságában lévő  községe, mely Győr-Moson-Sopron megye legdélebbi csücskében fekszik. A település Győr felől  közúton a 82-es úton Bakonypéterd, Románd, Bakonygyirót és Bakonyszentlászló érintésével közelíthető meg. Veszprém felől szintúgy a 82-es főút használatával a cseszneki szerpentinen keresztül,  Bakonyszentkirály, majd Bakonyszentlászló érintésével lehet bejutni Fenyőfőre. A település Győr és Veszprém között félúton fekszik, tehát a Győr-Veszprém vonat vonalon is meg lehet közelíteni. A legközelebbi állomás Vinyében van, ami a falutól négy kilométerre található. A falu körül természetvédelmi terület húzódik.  A homoki ősfenyves páratlan szépségével, maradvány jellegével, hegyvidéki-alföldi keverék flórájával, hazánk egyik 1954 óta kiemelten védett területe.  Főleg a  vadászok paradicsoma, mert a bakonyi erdőségekben sok szarvas, őz, vaddisznó tanyázik. Pihenésre is kitűnően alkalmas a jó levegőjű, csendes, fenyőillatú falu. A környéken a fődolomit töbreiben alakult ki Európa legvastagabb 60 m-es bauxit lencséje, melyet külszíni fejtéssel termeltek ki. A környékbeli kirándulások, gyalogtúrák során számos botanikai, geológiai látnivalóban lehet gyönyörködni. Túrázni lehet a Cuha patak szurdokvölgyében, a Hódos ér völgyében, a környező hegyek erdőségeiben (barlangok, források, emlékművek, kilátók, romok). Vinyében pedig a Szentlászló kalandpark nyitotta meg kapuit, ahová kedvezményes belépőt tudunk biztosítani. További leírások, túraútvonalak és látnivalók a Hírek címszó alatt találhatók.

Amennyiben egy meghitt, barátságos környezetben szeretné eltölteni a szabadságát, kérem, szenteljen figyelmet szállásajánlatunknak.

Vendégházunk emeleti részén 2 nagyméretű szoba van, egy 5 ágyas és egy 4 ágyas férőhellyel, közös fürdőszobával és nappalival amelyben még 2 db. ágy van elhelyezve. A földszinti részen 4 ágyas szobánk, külön fürdőszobával rendelkezik. A közös dupla nappaliban, ülőgarnitúra és 2 kihúzható kanapé van, amelyek 4 személy részére kényelmes alvást biztosítanak, így 19 személynek tudunk minden igényt kielégítő pihenést biztosítani. A hangulatos konyha-étkező, a közös földszinti részen van, ahol a főzés szerelmesei is kiélhetik kedvtelésüket.

Az udvaron grill, szalonnasütő, bográcsozási lehetőség, gyerekeknek csúszda, hinta van kialakítva. Az épületben csocsó, kártya, társasjátékok, wifi, gyerek játszósarok nyújt szórakozást. A kert végén a kapuból kilépve már a bakonyi hegyek ölelésében találja magát. Igény esetén túravezetést is vállalunk.

Sok szeretettel várunk minden természetet kedvelő és pihenni vágyó vendéget!

Écsy Krisztina és családja